Blog

Open brief aan de creatieve industrie Laat talent niet verloren gaan!

Published on December 1 by RA*W
Adopt_an_intern_header

Beste bureaubaas,

Februari is dé maand waarin studenten kennismaken met bureaus uit de creatieve industrie. Voor het eerst krijgen ze te maken met klantwerk, briefings en concepten voor een periode van een half jaar. Elk jaar zijn dit duizenden studenten die staan te popelen om de theorie achter zich te laten en aan de wereld te laten zien wat ze in huis hebben. Een lichting jonge talenten die het nu ontzettend zwaar heeft en veel moeilijker aan een stage lijkt te kunnen komen.

Door COVID-19 hebben we in het afgelopen jaar namelijk het aantal stageplekken zien afnemen. HBO-opleidingen Communicatie en Creative Business merken dit in de forse daling van het aantal stageplekken in relatie tot voorgaande jaren. Daarbij lijken bureaus het lastig te vinden om studenten voornamelijk online te begeleiden. Dat is niet gek, we begrijpen dat de switch naar remote werken voeten in de aarde heeft. We begrijpen dat in deze tijd de focus op de business ligt. En we begrijpen dat stagiairs tijd kosten. Tijd die al schaars is, zeker in een tijd dat het werk grotendeels online gebeurt. Toch moeten we deze grote groep studenten niet uit het oog verliezen. Doen we dat wel, dan gaat een generatie aan talent verloren. Het gat tussen jong talent en de creatieve industrie wordt zo nog groter.

Het aanbod van stages en de vraag naar stage-vacatures is nog nooit zo uit balans geweest. Daarom vragen we jou en iedereen die in de creatieve industrie werkt om verantwoordelijkheid te nemen. Om ook nu te investeren in talent en zo deze duizenden studenten niet verloren te laten gaan. We vragen je: maak ruimte voor een student. Laat zien dat jouw bureau de waarde inziet van een goede opleiding en maak het talent van nu onderdeel van je bedrijf.

Met RA*W helpen we talent vooruit. Daarom hebben we in samenwerking met de VEA en de verschillende HBO-opleidingen Communicatie en Creative Business, Adopt an Intern in het leven geroepen. Op adoptanintern.nl kun je een speciale toolkit downloaden met diverse manieren om remote-stagiairs succesvol in je team op te nemen en ze een kickstart te geven in een tijd waarin voorlopig online werken de boventoon voert.

Daarnaast kun je op deze website laten zien dat je stagiairs zoekt voor februari 2021. Dan zorgen wij, samen met de communicatie opleidingen, dat studenten jouw bureau weten te vinden. En daarbij onze industrie.

We hopen dat jij met ons dit talent een kans wilt geven.

Dank namens alle jonge, veelbelovende studenten.

RA*W

Dit initiatief wordt gesteund door VEA, Result Recruitment & diverse HBO-opleidingen Communicatie en Creative Business.

Download de open brief